• Zorgboerderij De Horsthoeve is open op werkdagen van 09.00uur - 16.00uur
  • Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Nieuwsblog over de Horsthoeve 2022

Nieuwsblog over de Horsthoeve 2021

Nieuwsblog over de Horsthoeve 2020


Nieuwsblog over De Horsthoeve 2019 


Nieuws berichten over 2018

Oktober: we oogsten nog steeds én staan in de spotlight!

Wat blijft het toch een bijzonder jaar qua weer en daarmee ook qua oogst. Het is inmiddels oktober, we rapen kastanjes, maar plukken ook nog steeds tomaten uit de tuin! De dahlia’s hebben schitterend gebloeid en inmiddels gingen de laatsten op de vaas.

De Horsthoeve in het nieuws!

Onlangs verscheen er een mooi artikel in de huis aan huis krant over de Horsthoeve. Daarin werd mooi beschreven voor wie er dagbesteding geboden wordt, hoe de dagen ingevuld worden en de website werd onder de aandacht gebracht.
Verder werd er geschreven over de aandacht die besteed wordt aan gezonde voeding!

Lees meer »

Smaakvol Salland op de Horsthoeve 10 & 11 november

Fair op de Horsthoeve

Heerlijk struinen over het erf van de boerderij.
U vindt er hebbedingetjes van prachtige brocante, vintage design, bijzondere creaties gemaakt door de deelnemers van de Horsthoeve. 

Maar ook jam, appelcompote, tomatensaus en nog veel meer lekkers van Sallandse bodem!

Als primeur meubels ontworpen door “Zoon van Jan”.
Een eigenstijl met een mediterraanse tint.

Lees meer »

Artikel in de Huis aan Huis Reklamix - Gespot door Hans van der Heijden

Specifieke aandacht -  Dagbesteding op de Horsthoeve

Onze dagbesteding is niet voor ouderen alleen, bij ons komen jong en oud dementerenden en mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Deelnemers die hier komen kiezen bewust voor deze plek, omdat ze niet in de reguliere setting willen zitten. We doen hier niet aan pim-pam-pet. Mensen komen uit een bepaald milieu, die willen specifieke aandacht en hebben behoefte aan een goed gesprek. We praten over boeken, muziek, kunststromingen en meer.
Op de maandag wordt er schilderles gegeven. We hebben een eigen webwinkel waarin het werk van de deelnemers te koop is. Van de opbrengst ontvangt de maker 60% en 40% gaat naar de Stichting van de Horsthoeve. Met die inkomsten financieren we extra voorzieningen, zoals een aangepaste hoog-laag keuken, met als doel dat iedere deelnemer kan helpen koken.
We houden een paar keer per jaar een fair en dan verkopen we van alles. De deelnemers zijn heel trots dat hun werk verkocht wordt. Sinds kort zijn we ook toegetreden tot de Broeklandse voedselcoöperatie Autark.
Gezonde voeding is een van onze speerpunten. We willen de deelnemers eten mee naar huis geven. Voor hunzelf en hun mantelzorgers, zodat ook zij eens ontzien worden in de zorg voor hun dierbare.

Lees het hele artikel gespot door Hans van der Heijden hieronder

Lees meer »

Half september 2018; mooie creaties én nog steeds zon!

Soms worden er projecten gestart waar met veel geduld en liefde jaren aan gewerkt wordt. Het bankje van ‘Gaudi’ is zo’n project. Liesbeth kwam met het idee en samen met Harrie en hulp van anderen werd het bankje, dat door een metselaar gemaakt werd, gemaakt. Het resultaat dat ze nu na 2 jaar bereikt hebben, mag er zijn!!

Wauw en dan het weer! Hoe bijzonder dat er half september in de boomgaard gerust kan worden…

Lees meer »

Eind augustus 2018; oogst en andere bezigheden

Na een super warme zomerperiode is het bijzonder om te zien wat er van de oogst terecht gekomen is. De pruimen zijn heerlijk en de opbrengst goed. Met zijn allen wordt er gewerkt aan de laatste pluk, het ontpitten, het koken en de sap en jam maken! Dit gebeurt natuurlijk naast het gewone kokkerellen dat elke week plaats vindt. Deze week: Surinaamse Roti met kip Marsala.

En kijk eens naar de kalebassen! Super mooie exemplaren!

Bijzonder is het ook om elke keer weer nieuwe creaties te zien van verschillende mensen.
Zo maakte Diny een mooie potloodtekening en Harrie was weer druk met een glas-in-lood creatie.

Lees meer »

Begin augustus 2018; hoe houden we het hoofd koel

Op dinsdag 7 augustus - 36 graden

Eigenlijk is het gewoon te warm om wat te doen, dus wat doen we… lekker kalm aan!
Voeten in een badje water, ijsje eten, spelletjes, kleuren…. Het kan allemaal en gelukkig blijft het binnen redelijk koel en komen we zo de dagen prima door.

Lees meer »

Bloemen en Interview

Wat een genot om met dit weer in de tuin te zijn. Ondanks de droogte is het volop genieten van alle mooie bloemen die rondom de Horsthoeve in uitbundige kleuren bloeien. De dahlia’s krijgen extra veel zorg en staan er schitterend bij!

Het oogsten gaat ook gewoon door. Afgelopen week werden er bakken vol met heerlijke pruimen geoogst, goed voor meerdere potjes jam.

Het is heerlijk om deze dagen buiten te kunnen zijn. In de schaduw op het terras; boekje en puzzels erbij en een heerlijk glaasje water met citroen en komkommerkruid uit de tuin, of een rondje wandelen in de, nog redelijk koele ochtenduren.

 

Vorige week kwam er een onverwachts bezoek tussen de normale dagelijkse dingen door. Er kwam namelijk een verzoek binnen van Clement en Julia of er een interview opgenomen mocht worden op de Horsthoeve. Clement en Julia reizen de hele wereld over om ouderen te interviewen over ‘vitaal oud worden’. Ze willen hierdoor positieve voorbeelden in beeld brengen om anderen wereldwijd te inspireren hoe oud worden mooi kan zijn. Het was een leuk contact en we houden jullie natuurlijk op de hoogte wat er verder met het interview gaat gebeuren!

Lees meer »

Zelfgemaakte jam

De verkoop van onze zelfgemaakte jam is weer begonnen.

Verschillende smaken; Potje jam € 2.00 stuk. Overheerlijk!!

 

Lees meer »

Eind juni, Jam en meer…

Het mooie weer houdt aan! Zo fijn om elke dag allemaal een poos buiten te zijn; voor een wandelingetje, voor het werken in de tuin en op of om het terras, of gewoon even lekker zitten en genieten van de zon (en schaduw).

De zwarte bessen waren rijp in deze week. Eerst werd er met zijn allen geplukt en daarna maakten we heerlijke jam! Sowieso wordt er graag in de keuken gestaan. Niet alleen om jam te maken zoals in de afgelopen weken, maar ook om bijvoorbeeld een lekkere, gezonde lunch klaar te maken. Deze week was dat een frisse pasta salade met zalm, en die ging er goed in!

Lees meer »

Deze periode van het jaar nodigt uit om veel buiten te zijn.

Deze periode van het jaar nodigt uit om veel buiten te zijn. Door een aantal deelnemers wordt er elke dag in de tuin gewerkt. Het gras wordt gemaaid, de bloemen en dieren worden verzorgd én de eerste vruchten uit de groentetuin worden geoogst.
Afgelopen weken waren er volop aardbeien en samen met de rabarber werd daar heerlijke jam van gemaakt!

 

Voor de deelnemers die niet buiten aan het werk kunnen, is het ook lekker om met dit weer elke dag even buiten te zijn. Wandelend richting het dorp of een rondje wandelen door de tuin, waar de kippen en de kuikentjes altijd even de aandacht trekken….

 

Of fietsen! De duofiets heeft nu trapondersteuning, waardoor het nog gemakkelijker is om een rondje te fietsen met zijn tweeën!

 

Ook binnen gaan de activiteiten gewoon door natuurlijk. Er wordt veel gepuzzeld, maar ook op het creatieve vlak is er de afgelopen weken weer veel gemaakt. Het is vooral zo mooi om te zien dat er deelnemers zijn die bijvoorbeeld nog nooit geschilderd hebben en daar dan toch mee beginnen. Dat deed Willy ook, nog nooit geschilderd, en nu maakte ze een zelfportret!

Lees meer »

Lente Kriebel Fair

UPDATE:

We hebben een zeer geslaagde LenteFair gehad, ook al was het dit weekend heel erg koud. Dank jullie voor jullie bezoek

Koning Winter is nog steeds aanwezig...maar om alvast in de stemming te komen voor alle mooie zonnige dagen die nog gaan komen, organiseert de Horsthoeve op 17 en 18 maart een Lente Kriebel Fair.

Jij komt toch ook!?

Lees meer »

Nieuwsberichten over 2017

Kunst en Broekante Fair

Dankzij alle deelnemers van de dagbesteding, de vrijwilligers, de bezoekers en het mooie weer, was de Kunst en Broekante fair een groot succes!! De opbrengst voor de Stichting Vrienden van de Horsthoeve is boven alle verwachtingen. Iedereen heel erg bedankt, geweldig...

Lees meer »

Hart van Salland

Ook Stichting Vrienden van de Horsthoeve doet mee aan de hart voor Salland actie van de Rabobank. Stemmen jullie ook op ons??? Alvast bedankt!

Lees meer »

Moussaka

Voor het recept dat vandaag op de planning stond hadden we helaas de mooie pannen nog niet nodig. Moussaka met champignon en bruine linzen

Lees meer »

Grote pannen

Vandaag heeft de Stichting vrienden van De Horsthoeve mooie grote pannen in ontvangst mogen nemen van de #uitdagingRaalte. Nu kunnen we nog meer lekker eten maken met de kookclub!

Lees meer »