Artikel in de Huis aan Huis Reklamix - Gespot door Hans van der Heijden

Specifieke aandacht -  Dagbesteding op de Horsthoeve

Onze dagbesteding is niet voor ouderen alleen, bij ons komen jong en oud dementerenden en mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Deelnemers die hier komen kiezen bewust voor deze plek, omdat ze niet in de reguliere setting willen zitten. We doen hier niet aan pim-pam-pet. Mensen komen uit een bepaald milieu, die willen specifieke aandacht en hebben behoefte aan een goed gesprek. We praten over boeken, muziek, kunststromingen en meer.
Op de maandag wordt er schilderles gegeven. We hebben een eigen webwinkel waarin het werk van de deelnemers te koop is. Van de opbrengst ontvangt de maker 60% en 40% gaat naar de Stichting van de Horsthoeve. Met die inkomsten financieren we extra voorzieningen, zoals een aangepaste hoog-laag keuken, met als doel dat iedere deelnemer kan helpen koken.
We houden een paar keer per jaar een fair en dan verkopen we van alles. De deelnemers zijn heel trots dat hun werk verkocht wordt. Sinds kort zijn we ook toegetreden tot de Broeklandse voedselcoöperatie Autark.
Gezonde voeding is een van onze speerpunten. We willen de deelnemers eten mee naar huis geven. Voor hunzelf en hun mantelzorgers, zodat ook zij eens ontzien worden in de zorg voor hun dierbare.

Lees het hele artikel gespot door Hans van der Heijden hieronder