Op 21 en 22 september - De Horsthoeve tijdens WAK-dagen in teken van kunst en creativiteit

Gepubliceerd op 2 september 2019 om 21:18

De Horsthoeve in Broekland is op zaterdag 21 en zondag 22 september één van de locaties van de jaarlijkse Week van de Amateurkunst (WAK) in Raalte. De zorgboerderij staat deze twee dagen in het teken van Kunst en Creaties en toont onder meer schilderijen, glas-in-lood en glaswerk die deelnemers in dit plattelandsatelier maken. De toegang is gratis.

 

 

De Horsthoeve biedt in een beschermde omgeving kleinschalige dagbesteding aan personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) waaronder dementie. Zij kunnen op deze lommerrijke locatie hun creativiteit tot uiting brengen. Behalve schilderijen maken ze bijvoorbeeld ook glas-in-lood, hout- en glaswerk
Het ‘landleven’ biedt geborgenheid op basis van ontspanning, rust en persoonlijke aandacht. Door haalbare doelen te stellen ontstaat er ruimte voor zelfontplooiing en versterking van het gevoel van eigenwaarde. Deelnemers voelen zich bovenal thuis op De Horsthoeve.

 

Meer te zien
Verder is er tijdens de twee WAK-dagen een soort van kofferbakverkoop met allerlei gifts en gadgets en kunnen bezoekers allerlei jammetjes en andere Sallandse producten kopen. Natuurlijk is er koffie of thee met wat lekkers. De opbrengst van dit alles komt ten goede aan activiteiten op De Horsthoeve.
Ook de Vrienden van De Horsthoeve presenteert zich. Deze stichting heeft als doel de kwaliteit en de aandacht-op-maat van De Horsthoeve te waarborgen. Zo heeft de stichting een flinke bijdrage geleverd aan de nieuwe hoog-laagkeuken, die op zaterdag wordt geopend.
Daarnaast zorgt de stichting dat extra (culturele) activiteiten voor de deelnemers mogelijk worden gemaakt. Bezoekers kunnen begunstigde worden en zo meehelpen om onder meer ontspannen uitjes voor de deelnemers mogelijk te maken.

 

Zoon van Jan
Tijdens twee WAK-dagen kunnen bezoekers behalve het werk van de deelnemers ook de opmerkelijke meubelstukken van ‘Zoon van Jan’ zien en kopen. Angela Bennink is met antieke meubelstukken en andere brocante op De Horsthoeve aanwezig. Angelie Neulen van health-, hair en beautysalon Angelie uit Broekland staat er met DIY natuurlijke verzorgingsproducten.

Het wordt op zaterdag 21 en zondag 22 september al met al een gevarieerde happening. Alle activiteiten spelen zich binnen af, maar als het weer het toelaat wordt een deel van de activiteiten naar buiten verplaatst.
De openingstijden van de zorgboerderij aan de Horstweg 15 in Broekland zijn zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.