Workshop Creatief Schilderen in het Atelier van de Horsthoeve

Overijssel - Broekland - Gemeente Raalte


Vanaf 6 personen

Bent u op zoek naar een leuk uitje voor een vriendinnendag, vrienden uitje, vrijgezellendag, familiedag, personeelsvereniging of teambuilding in Overijssel, Salland, in de omgeving van de gemeenten Raalte, Olst Wijhe, Deventer?  Bij de Horsthoeve kunt u terecht voor een gezellige middag of avond  om te schilderen.


De Horsthoeve is een 100 jaar oude Sallandse boerderij, prachtig gelegen tussen de weilanden. De landelijke sfeer brengt u de rust en ruimte voor creativiteit.  We geven de workshop schilderen onder de oude balken, met sfeervolle muziek en kaarslicht.
Bij aankomst op de Horsthoeve gaan we meteen van start om de tijd zo goed mogelijk te benutten. We beginnen aan de eerste opzet op het doek zodat deze kan drogen. Dan is het tijd om aan te schuiven aan de boerentafel op de deel van de hoeve voor ambachtelijke taart met koffie en thee. Daarna starten we met de schildertechniek. Tussendoor voorziet Patricia ons van heerlijk tapas en wijn of frisdrank. Aan het eind van de workshop zult u versteld staan van uw eigen kunnen. De ervaring leert dat iedereen in staat is met een prachtig kunstwerk van eigen hand naar huis te gaan.

De docenten voor de workshops schilderen zijn Anja Sleyster
en Anita Dommerhold.

Tevens worden er elke woensdagavond teken en schilderlessen gegeven
m.m.v. Anja Sleyster

van 19.30u - 22.00u | 5 lessen € 90,-

Teken & Schilderles

 U kunt vooraf kiezen uit vier verschillende thema's voor de workshop:

Mandala's worden traditioneel gezien als bron van wijsheid
en meditatie. maar het zijn natuurlijk ook prachtige inspirerende figuren om te schilderen. Breng jezelf tot rust en bevrijd de creatieveling in jezelf. We beginnen met het aanbrengen van de ondergrond met drie verschillende kleuren. De basis van de mandala wordt met behulp van een zelf gekozen voorbeeld op het doek overgebracht, dit is niet moeilijk. Daarna heb je alle tijd om je te richten op de kleurencombinatie. 

Voor de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, is het doorgeven van kennis een belangrijke reden om te schilderen. De ratio wordt uitgeschakeld en maakt plaats voor gevoel door middel van beweging, kleur en symboliek. Lijnen worden stipjes zoals de voetsporen van mens en dier op aarde. Probeer het zelf eens, het is niet moeilijk. We maken eerst een ondergrond in één kleur en tekenen dan de afbeelding op het doek met potlood. 

Iedereen kan een New York street view schilderen! We combineren verschillende technieken: collagetechniek, verf, rasters en tekst. Eerst maken we een ondergrond. Daarna scheuren we stukken tekst uit mode tijdschriften en kranten. Deze knipsels plakken we aan de bovenkant van het doek. Vervolgens gaan we hierop werken met verf en rasters. Met hulp van de docent gaan we de auto's en de mensen erop schilderen. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt en onder begeleiding gaat het zeker lukken.

Vrij schilderen met een persoonlijk onderwerp: een foto van uw laatste vakantie, een mooi plaatje uit een tijdschrift, Minion of Peppa Pig voor de kinderkamer. Neem uw voorbeeld mee naar de workshop en de docent zal u begeleiden naar een mooi resultaat, ook al heeft u geen enkele schilderervaring.  

Een combinatie van deze Workshops schilderen is mogelijk!

Voor alle workshops € 47,50 p.p.
1 Dagdeel/ of avond
Inclusief doek 40 x 40 & verf
Thee/Koffie met taart
Hapjes & drankjes

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met