Artlab

Een ontdekkingstocht naar kunstbeleving en eigen creativiteit.

ArtLab is een activiteit in het atelier van de Horsthoeve.

Deelnemers aan het ArtLab gaan op onderzoek uit. Daarom heet het ArtLab. Een laboratorium waar kunst en creativiteit worden onderzocht en ontwikkeld. Verwondering speelt een grote rol. Als je vergeet wat je kunt en wat je niet kunt dienen nieuwe mogelijkheden zich aan.


Wie zijn wij van ArtLab ?

Henriette Tavenier, vaste docent:
studeerde af als autonoom beeldend kunstenaar en als docent beeldende vorming en kunstgeschiedenis. Ze werkt in haar atelier in allerlei mogelijke technieken op het platte vlak. Haar thema's zijn: natuur, kringloop, ruimte. Reizen is voor haar een belangrijke inspiratiebron. Ze exposeert met regelmaat en maakt deel uit van kunstenaarscollectief Be(4), waarmee ze werkt aan bronnenboeken, over gezamenlijke drijfveren en inspiratiebronnen. Daarnaast werkt ze als adviseur aan kunst- en cultuurprojecten voor Stichting Beeldruimte. Ze gaf schilder- en tekenles in het sociaal cultureel werk en aan particulieren in haar atelier

Wat doen we in ArtLab ?

We kijken veel naar kunst. Wat is het? Hoe is het gemaakt? Welk verhaal vertelt het? We experimenteren met materialen en technieken. We onderzoeken vorm, kleur, ruimte, volume ... We gaan op zoek naar ons eigen verhaal, onze eigen stem.
We leren vorm geven aan ideeën en ontwikkelen ons beeldend vermogen.
Ook leren we ideeën weer los te laten en toeval te laten gebeuren. Al doende ontwikkelen we onze kijk op kunst en onze eigen creativiteit en mogelijkheden.
ArtLab biedt een nieuwe blik op de werkelijkheid en op onszelf.
Zo blijven we ons verwonderen.

 

Voor wie is Artlab?

Op de eerste plaats voor de doelgroep van de Horsthoeve (niet-aangeboren hersenletsel) maar daarnaast ook voor personen met een burn-out en personen die vermoeid zijn geraakt na bijvoorbeeld een chemo behandeling of een lang ziektebed.
Deelname kan middels een indicatie/doorverwijzing. Vanuit eigen initiatief kan natuurlijk ook, per ochtend zijn de kosten hiervoor €25,00.

 

Wanneer is ArtLab?

Iedere maandag ochtend van 09.30 uur tot 12.30 uur.
ArtLab op de Horsthoeve werkt met professionele beeldend kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines. Deze kunstenaars zijn didactische vaardig en hebben in het bijzonder interesse in de doelgroepen van de Horsthoeve. Er is één vaste docent. Incidenteel is er een gastdocent.

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Patricia Vreugdenhil van de Horsthoeve, telefoonnummer 06 22 959 352.

artlab horsthoeve